Pražené kakaové boby Claudio Corallo 130 g

Pražené kakaové boby Claudio Corallo 130 g

295 Kč skladem

257 Kč + 15.00 % DPH = 295 Kč

Claudio Corallo má 40 let zkušeností s pěstováním kávovníku a kakaovníku a výrobou kávy a čokolády. V roce 1974, ve svých třiadvaceti, se přestěhoval do Zairu a po několika letech práce v obchodě s kávou získal vlastní plantáže v centru země. Když se politická situace v Zairu v devadesátých letech změnila, Claudio začal pracovat na ostrovech Svatý Tomáš a Princův ostrov. Chtěl využít své rozsáhlé znalosti o produkci kávy pro výrobu kakaa. Největší výzvou byla hořkost kakaového bobu – Claudio ji nepřijal a považoval ji za vadu. Založil laboratoř s cílem vyvinout kakao bez této vady a pouze experimentováním s výrobou čokolády se mu podařilo skutečně pochopit kakao a čokoládu a vypěstovat kakao, které není hořké. Výsledkem je čokoláda, kterou si můžete nyní koupit: světově unikátní, a to nejen proto, že je to jediná skutečná čokoládová kakaová tabulka, ale také proto, že je to nejčistší čokoláda.

Claudio Corallo je jediný opravdový čokolatiér na světě, který čokoládu vyrábí od kávovníku až po tabulku. Proč to dělá? Proto, aby mohl pečlivě zachovat kakaový plod. Jako jediný je schopen sklízet a zpracovávat plod v nehořké podobě. Přesvědčte se sami, jak vysoko by měla být laťka, pokud se jedná o čokoládu.

Vezměte do ruky bob a jemně stlačte mezi prsty, aby se slupka uvolnila, pak oloupejte. Díky tomu, že je bob nehořký, chutná i slupka. V širším konci bobu uvidíte ohraničený bod, jedná se o klíček, ten vyndejte jemným rozdrobením bobu. Bez klíčku a slupky máme základ čokolády Claudia Coralla. Pro zajímavost můžete ochutnat zvlášť klíček a vnímat jeho konzistenci. Klíček obsahuje pouze 2 % kakaového másla, v samotném bobu je másla 53 %. Procesem odstranění klíčku a slupky projde každý kakaový bob.