Kávová zrnka v čokoládě Claudio Corallo 160 g

Kávová zrnka v čokoládě Claudio Corallo 160 g

395 Kč skladem

343 Kč + 15.00 % DPH = 395 Kč

Claudio Corallo 

Claudio Corallo má 40 let zkušeností s pěstováním kávovníku a kakaovníku a výrobou kávy a čokolády. V roce 1974, ve svých třiadvaceti, se přestěhoval do Zairu a po několika letech práce v obchodě s kávou získal vlastní plantáže v centru země. Když se politická situace v Zairu v devadesátých letech změnila, Claudio začal pracovat na ostrovech Svatý Tomáš a Princův ostrov. Chtěl využít své rozsáhlé znalosti o produkci kávy pro výrobu kakaa. Největší výzvou byla hořkost kakaového bobu – Claudio ji nepřijal a považoval ji za vadu. Založil laboratoř s cílem vyvinout kakao bez této vady a pouze experimentováním s výrobou čokolády se mu podařilo skutečně pochopit kakao a čokoládu a vypěstovat kakao, které není hořké. Výsledkem je čokoláda, kterou si můžete nyní koupit: světově unikátní, a to nejen proto, že je to jediná skutečná čokoládová kakaová tabulka, ale také proto, že je to nejčistší čokoláda.

Kávová zrna v čokoládě 

Po otevření krabičky se před vámi objeví tři sáčky plné kuliček. Jedná se o degustační set a velmi doporučujeme zkonzumovat jeden sáček před ochutnáním dalšího. Záměrem je představit kávu bez jejího pití. Kulička obsahuje pražené zrno starého druhu kávy, potažené 55% kakaem. Každý druh pochází z plantáže ve stejném terroir, kde je také sklizen, zpracován, pražen a následně obalen čokoládou. Užasnete, až se budete soustředit na každou kávovou nuanci. Euforie bez kapky alkoholu.

Servírování 

Kuličku vložte do úst, po dobu 10–15 vteřin zahřívejte, pak prokousněte a promíchejte kávu s čokoládou.