Kávová zrnka v čokoládě Claudio Corallo 160 g

Kávová zrnka v čokoládě Claudio Corallo 160 g

395 Kč skladem

343 Kč + 15.00 % DPH = 395 Kč

Claudio Corallo má 40 let zkušeností s pěstováním kávovníku a kakaovníku a výrobou kávy a čokolády. V roce 1974, ve svých třiadvaceti, se přestěhoval do Zairu a po několika letech práce v obchodě s kávou získal vlastní plantáže v centru země. Když se politická situace v Zairu v devadesátých letech změnila, Claudio začal pracovat na ostrovech Svatý Tomáš a Princův ostrov. Chtěl využít své rozsáhlé znalosti o produkci kávy pro výrobu kakaa. Největší výzvou byla hořkost kakaového bobu – Claudio ji nepřijal a považoval ji za vadu. Založil laboratoř s cílem vyvinout kakao bez této vady a pouze experimentováním s výrobou čokolády se mu podařilo skutečně pochopit kakao a čokoládu a vypěstovat kakao, které není hořké. Výsledkem je čokoláda, kterou si můžete nyní koupit: světově unikátní, a to nejen proto, že je to jediná skutečná čokoládová kakaová tabulka, ale také proto, že je to nejčistší čokoláda.

Po otevření krabičky se před vámi objeví tři sáčky plné kuliček. Jedná se o degustační set a velmi doporučujeme zkonzumovat jeden sáček před ochutnáním dalšího. Záměrem je představit kávu bez jejího pití. Kulička obsahuje pražené zrno starého druhu kávy, potažené 55% kakaem. Každý druh pochází z plantáže ve stejném terroir, kde je také sklizen, zpracován, pražen a následně obalen čokoládou. Užasnete, až se budete soustředit na každou kávovou nuanci. Euforie bez kapky alkoholu.

Kuličku vložte do úst, po dobu 10–15 vteřin zahřívejte, pak prokousněte a promíchejte kávu s čokoládou.