Čokoláda 73.5% s kousky kakaových bobů 50g Claudio Corallo

Čokoláda 73.5% s kousky kakaových bobů 50g Claudio Corallo

139 Kč skladem

121 Kč + 15.00 % DPH = 139 Kč

Claudio Corallo

Claudio Corallo má 40 let zkušeností s pěstováním kávovníku a kakaovníku a výrobou kávy a čokolády. V roce 1974, ve svých třiadvaceti, se přestěhoval do Zairu a po několika letech práce v obchodě s kávou získal vlastní plantáže v centru země. Když se politická situace v Zairu v devadesátých letech změnila, Claudio začal pracovat na ostrovech Svatý Tomáš a Princův ostrov. Chtěl využít své rozsáhlé znalosti o produkci kávy pro výrobu kakaa. Největší výzvou byla hořkost kakaového bobu – Claudio ji nepřijal a považoval ji za vadu. Založil laboratoř s cílem vyvinout kakao bez této vady a pouze experimentováním s výrobou čokolády se mu podařilo skutečně pochopit kakao a čokoládu a vypěstovat kakao, které není hořké. Výsledkem je čokoláda, kterou si můžete nyní koupit: světově unikátní, a to nejen proto, že je to jediná skutečná čokoládová kakaová tabulka, ale také proto, že je to nejčistší čokoláda.

Čokoláda 73,5%

Jako u každé tmavé čokolády Claudia Corralla není až tak podstatné, že má obsah kakaa 73,5 %, ale že čokoláda prošla empirickým testováním, aby se trefila do nejharmoničtější chuti, kterou doplňuje 12 % nerozemletých pražených kakaových bobů. Křupavost vzbuzuje dojem čokolády s oříšky, nicméně Claudio Corallo zůstává věrný čokoládě.

Servírování 

Servírujte při teplotě 27–28 °C, neboť při této teplotě vynikne krása chuti kakaa. Jednoduše vložte balíček do kapsy a nechte ho zde po dobu deseti minut, díky tělesné teplotě bude mít kakao tu správnou teplotu.